0512-356118 of 06-17532997
Maak direct een afspraak
De Hemmen 31
9206AG Drachten
top

Banden & Velgen

Banden & Velgen

Goede banden zijn onmisbaar voor veilig vervoer, het is tenslotte uw grip met het wegdek. Hierdoor is het belangrijk dat uw banden goed onderhouden zijn, minimaal 2.0MM profieldiepte hebben en voldoen aan de normen zoals gesteld bij de APK keuring. Hoekstra Auto’s zorgt ervoor dat u veilig de weg op kan.

Wij demonteren uw oude banden, vervangen deze voor nieuwe en zorgen ervoor dat deze op de goede bandenspanning staan. Daarnaast balanceren wij de banden uit zodat u wederom met een veilig gevoel de weg op kan.

De zomer is voorbij, het is winterbanden tijd. Met winterbanden heeft u namelijk minder last van gladheid door regen, ijzel of sneeuw. Onder de 7 graden Celcius, presteren winterbanden beter dan zomerbanden en heeft dit direct invloed op uw veiligheid en voor de veiligheid van mede weggebruikers. Winterbanden hebben meer en diepere ‘lamellen’ waardoor de banden meer grip hebben op glad wegdek dan regulier banden. Niet alleen zit er een praktisch voordeel aan winterbanden en zorgen winterbanden voor meer veiligheid maar ze zijn ook in veel Europese landen verplicht.

Banden wisselen van zomer naar winterbanden of de banden vervangen voor nieuwe kan natuurlijk ook. Nadat je een afspraak hebt gemaakt, zorgen wij ervoor dat de banden op afgesproken tijd aanwezig zijn en vervangen worden. Het is aan te raden gelijk ook de uitlijning van de auto in orde te maken.

Om uw banden op topniveau te houden en veilig te rijden, is het belangrijk om uw voertuig regelmatig te laten uitlijnen. Met uitlijning heffen onze experts afwijkingen in de wielstanden op. Deze krijgt u als u bijvoorbeeld een stoeprand raakt, over een grote steen of door een gat in de weg rijdt of een aanrijding krijgt.

Een trillend stuur of dashboard is een teken dat uw banden niet goed zijn uitgebalanceerd. Door uw banden te balanceren, heffen onze experts de onbalans op. Na balanceren rijdt u prettiger, veiliger en heeft u minder kosten die worden veroorzaakt door bandenslijtage. Onze experts balanceren uw banden standaard bij elke bandenwissel of -montage.

Wisselen van zomer naar winterbanden?
Neem direct contact op.

Waarmee kunnen we u van dienst zijn?

Een afspraak maken? Een kostenindicatie voor de reparatie van je auto weten? Neem dan via onderstaand formulier gerust contact op.

Of bel ons direct

Ook via de telefoon staan we je graag te woord. Bel ons gerust met vragen of plan direct je afspraak in. Op werkdagen zijn we bereikbaar tot 17:00 uur en op zaterdag op afspraak. Natuurlijk mag je ook binnenstappen.

T: 0512-356118
E: info@hoekstraautos.nl